Ηρεμία, Χαλάρωση, Γαλήνη, Προσιτή Πολυτέλεια

Εποικινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε.

Διεύθυνση: 60 χλμ Λεωφόρου Σουνίου

19500 Ελλάδα

Τηλέφωνο: 22920-39270

Email: info@asimakisbeach.gr

Top Panel
Τρίτη, 16 Ιούλιος 2019

Ακτή Ασημάκη

Χαλάρωση και ηρεμία στα πρότυπα ενός απομακρυσμένου νησιού!!

Ακτή Ασημάκη

Διαμονή σε μια αρμονία με την φύση!!

Ακτή Ασημάκη

Μία εικόνα, 1000 λέξεις!!

Ακτή Ασημάκη

Καταπράσινο περιβάλλον, που κλέβει τις εντυπώσεις!!

 • ΑΚΤΗ

  Χαλαρωση και ηρεμία στα προτυπα ενος απομακρυσμένου νησιου.

 • ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ

  Ολόλευκη γκαρσονιέρα, ιδιανική για αποδράσεις ηρεμίας και χαλάρωσης!!

 • ΔΥΑΡΙ

  Ένα μικρό σπίτι για ζευγάρια που θέλουν να ζουν σε μόνιμες διακοπές..

 • ΤΡΙΑΡΙ

  Μεγάλα διαμερίσματα, κατάλληλα για οικογενειακές στιγμές !!!

 • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-BAR

  Καταπράσινο περιβάλλον, με θέα την θάλασσα, θαλασσινά, κρεατικά και μεζέδες σε χορταίνουν απόλαυση..

Ναός του Ποσειδώνα

Στο ακρωτήρι του Σουνίου οι Αθηναίοι οικοδόμησαν ένα ιερό περιβαλλόμενο από τείχος. Το ιερό περιελάμβανε ναούς αφιερωμένους στους θεούς της πόλης. Ο κυριότερος ναός ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, το θεό της θάλασσας. Πρόκειται για ένα ναό δωρικού ρυθμού και είναι ο μόνος ναός που έχει διασωθεί μέχρι σήμερα.Στο ακρωτήρι του Σουνίου οι Αθηναίοι οικοδόμησαν ένα ιερό περιβαλλόμενο από τείχος. Το ακρωτήρι του Σουνίου αποτελούσε κατά την αρχαιότητα το νότιο όριο της επικράτειας της πόλης- κράτους των Αθηνών. Βρίσκεται σε ύψος 73 μέτρων από τη θάλασσα. Ο δεύτερος σε σπουδαιότητα ναός ήταν αφιερωμένος στη θεά Αθηνά, τη θεά της σοφίας και τη θεά από την οποία πήρε την ονομασία της η πόλη. Στον υπαίθριο χώρο του ιερού ήταν στημένα αγάλματα, αφιερώματα της πόλης ή επιφανών Αθηναίων προς τους θεούς. Ένα από αυτά είναι γνωστό ως ο «Κούρος του Σουνίου» και εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κατά την αρχαιότητα οι ναοί και τα αγάλματα δεν ήταν ολόλευκα, ήταν διακοσμημένα με χρώματα.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περσικής εκστρατείας, η στρατιωτική ηγεσία της πόλης- κράτους των Αθηνών έκρινε ότι οι Αθηναίοι έπρεπε να εγκαταλείψουν την πόλη τους και να οργανώσουν αλλού την άμυνά τους. Έτσι, οι Πέρσες εισέβαλαν στην έρημη πόλη και τη λεηλάτησαν. Πυρπόλησαν τους ιερούς ναούς της Ακροπόλεως και του Σουνίου. Οι Αθηναίοι από μακριά μπορούσαν να δουν τις φλόγες από τη φωτιά που κατέκαιγε την πόλη τους να υψώνονται στον ουρανό. Όμως δεν πτοήθηκαν, επειδή γνώριζαν ότι η δύναμη της πόλης τους βρισκόταν στην ισχύ του ναυτικού της και πάνω απ' όλα στην ψυχή των ανθρώπων της. Μετά τη νίκη οι Αθηναίοι επέστρεψαν στην πόλη τους και διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής.Τώρα, η Αθήνα αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο μεταξύ των Ελλήνων. Στην πολιτική ζωή της πόλης πρωταγωνιστεί πρώτα ο Κίμων και ύστερα ο Περικλής. Ο Περικλής προάγει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Με τις μεταρρυθμίσεις του οι πολίτες συμμετέχουν όλο και περισσότερο στη διοίκηση της πόλης τους. Η δύναμη των αριστοκρατών περιορίζεται. Τα χρόνια που πρωταγωνίστησε ο Περικλής στην πολιτική ζωή της Αθήνας, από το 461 έως το 429 π.Χ., είναι γνωστά ως «ο χρυσός αιώνας του Περικλή»- «αιώνας» που διαρκεί στην πραγματικότητα μόνο τριάντα χρόνια! Με πρωτοβουλία του Περικλή ανοικοδομούνται οι ιεροί ναοί της Ακροπόλεως και του Σουνίου. Οι ναοί που βλέπουμε σήμερα στην Ακρόπολη και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο ανεγέρθηκαν στα πλαίσια του οικοδομικού προγράμματος του Περικλή. Ο ναός του Ποσειδώνα που βλέπουμε σήμερα αποπερατώθηκε σαράντα περίπου χρόνια μετά τη δεύτερη περσική εισβολή, δηλαδή γύρω στο 440 π.Χ.

Η τοποθεσία του Σουνίου σχετίζεται με το μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου. O μύθος τοποθετείται χρονολογικά μία χιλιετία πριν κτιστεί ο ναός του Ποσειδώνα.Γύρω στο 1.450 π.Χ. η Αθήνα ήταν βασίλειο, όπως όλα τα άλλα βασίλεια της εποχής. Στο λόφο της Ακρόπολης στη θέση του Παρθενώνα υπήρχε ένα ανάκτορο, όπου κατοικούσε ο βασιλιάς ο Αιγαίας με την οικογένειά του. Η Αθήνα εκείνη την εποχή εκτός από φόρο κανονικό, ήταν υποχρεωμένη να πληρώνει και φόρο αίματος στη θαλασσοκράτειρα Κρήτη. Κάθε εννιά χρόνια επτά νέοι και επτά νέες κληρώνονταν και στέλνονταν στην Κρήτη προκειμένου να δοθούν ως τροφή στο Μινώταυρο, ένα φοβερό τέρας που είχε κεφάλι και ουρά ταύρου και κορμί άντρα και κατοικούσε στο Λαβύρινθο. (Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο Λαβύρινθος ταυτίζεται με τις αποθήκες που βρίσκονταν στο υπόγειο του ανακτόρου. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα διαδρόμων και δωματίων.Ο Θησέας, ο γιος του Αιγαία, προσφέρθηκε να συμπεριληφθεί στην ομάδα των νέων που θα πήγαιναν στην Κρήτη και κατάφερε να σκοτώσει το Μινώταυρο, απαλλάσσοντας την Αθήνα από την τυραννία του Μίνωα. Ο Θησέας κατάφερε να εντοπίσει και να σκοτώσει το Μινώταυρο. Πώς όμως βρήκε την έξοδο από το Λαβύρινθο; Η Αριάδνη, η κόρη του Μίνωα, που είχε ερωτευτεί το Θησέα, του έδωσε ένα κουβάρι νήμα. Τον συμβούλεψε να δέσει την άκρη του νήματος στην είσοδο και να το ξετυλίγει καθώς προχωρούσε στους διαδρόμους του Λαβυρίνθου. Έτσι, ο Θησέας ακολουθώντας την πορεία του νήματος μπόρεσε να βρει την έξοδο. Το πλοίο που είχε μεταφέρει το Θησέα και τους άλλους νέους στην Κρήτη είχε μαύρα πανιά λόγω του τραγικού προορισμού τους. Ο βασιλιάς Αιγαίας είχε ζητήσει από το γιο του, εάν κατάφερνε να σκοτώσει το Μινώταυρο και να επιστρέψει ζωντανός από την Κρήτη, να αλλάξει τα μαύρα πανιά του πλοίου με λευκά. Ο Θησέας το ξέχασε. Ο πατέρας του, αντικρίζοντας τα μαύρα πανιά, αυτοκτόνησε πέφτοντας στη θάλασσα από ένα γκρεμό στο Σούνιο, όπου καθόταν όλη μέρα κοιτάζοντας προς τον ορίζοντα και ελπίζοντας να επιστρέψει ο γιος του ζωντανός. Η θάλασσα στην οποία έπεσε ο Αιγαίας ονομάστηκε Αιγαίο Πέλαγος.

Βρες μας!!!

show1Ανακάλυψε την άλλη πλευρά της Αττικής.Την μαγευτική πλευρά!!

show3Απόλαυσε τις μοναδικές γεύσεις της παροσιακής ελληνικής κουζίνας!!

show2 Συνδύασε την γαλήνη και την ηρεμία, με ένα ταξίδι στην Ελληνική Ιστορία!!!

Προορισμοί Επισκεπτών

 • ΠΟΛΗ ΛΑΥΡΙΟΥ 90%

 • ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ 85%

 • ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΟΡΙΚΟΥ 40%

 • ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 55%

 • ΨΑΡΑΓΟΡΑ 80%

 • ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ 20%